bystrupduathlon.dk

bystrupduathlon.dk

De støtter mig

http://byman-sport.dk/shop/
http://www.jnmassage.dk/index.html

En dag hvor de sidste marginaler manglede

duathlonPosted by Søren Bystrup Jacobsen Mon, May 13, 2013 16:19:01

DM duathlon 2013 vil jeg huske tilbage på med blandede følelser. Jeg følte at jeg det meste af løbet havde tingene nogenlunde under kontrol og alligevel vandt jeg ikke, selvom det var meget tæt på!

På 1. løb ville jeg gerne sætte lidt pres på for at få tyndet ud i flokken og for at gøre det til et hårdt løb, så konkurrencen primært ville blive afgjort af udholdenhed fremfor hurtighed på de sidste kilometer, da jeg var sikker på at det ville være til min fordel.

Jeg valgte at løbe lidt som i en Powerman 3 km hårdt, 7 km kontrolleret. Det fungerede ok, dog gav en stærk modvind på en del af ruten en fordel til dem, der lå i læ. Jeg er egentlig overrasket over hvor mange der kunne følge tempoet på 3:14/km ifølge min GPS. Planen var at løbe 30-40 sek hurtigere, men jeg havde ikke overskuddet til det på dagen.

Tryk på efter ca. 2 km.

I skiftet kunne jeg ikke finde min cykel, så det kiksede fuldstændig og jeg tabte omkring 15 sek til de forreste, som kostede nogle kræfter at køre op på de første 5 km – ingen katastrofe, men spild af en god mulighed for at splitte gruppen. Jeg ville gerne have gjort cyklingen hårdere for at trætte endnu mere, og jeg kom også væk et par gange på rutens eneste bakke sammen med Rasmus, Peter og Chris, men der var ikke rigtig enighed om at køre igennem. Tror det var et taktisk smart træk af de andre – jeg ville elske at have kørt 30 km hårdt tempo inden sidste løb sammen med dem J

Der var ikke rigtig nogen ide i at prøve at køre væk selv, da det ville blive alt for hårdt mod to store Tri4 og OTK hold, så til sidst var jeg egentlig også tilfreds med at komme samlet ind til 2. løb, da jeg troede på, at jeg kunne løbe den hjem.

2. skifte var også meget skidt, selvom jeg er inde som 2er, så kan jeg igen ikke finde min plads (ved ikke hvad der skete, plejer godt at kunne skifte og havde endda øvet det op til løbet?!), og jeg taber omkring 50 m til Rasmus og Peter. Det bruger jeg den første 1½ km til at lukke, hvilket lige tog toppen af gassen. Herefter bruger jeg ca. 1 km på at komme mig, hvorefter vi løber ind på et langt modvindsstykke og tempoet går meget ned, da ingen vil føre i modvinden. Da vi kommer ud fra modvinden er der vel 6-700 m hjem og derfra bliver tempoet skruet i vejret indtil Rasmus laver et ryk omkring 400 m fra mål. Jeg tænker at det er for tidligt og gemmer mig bag Peter. På vej ind på opløbet er det som om Peter ikke kan lukke hullet og jeg går forbi, samtidig begynder Rasmus at stivne, så 100 m fra mål går jeg i front. 20 m før stregen når jeg lige at tænke at den er hjemme, men desværre havde Peter timet spurten helt perfekt og idet jeg løber over stregen dukker han op og overhaler på de sidste meter.

Jeg må sige, at jeg er imponeret over Peters præstation, ikke mindst at han holder hovedet koldt igennem løbet og tager os i spurten til sidst – det var meget imponerende især for så ung en fyr!

ikke 100% tilfreds lige da jeg er kommet over stregen...

For mit eget vedkommende må jeg bare erkende at taktik, skifte og spurter altså er en vigtig del af kortdistance duathlon, og det var jeg ikke helt skarp i desværre!

Nu gælder det om at glemme det her løb – i hvert fald de sidste 20 m... Jeg har heldigvis Powerman Tyskland om to uger, som jo egentlig har været det primære mål hele tiden, så nu er det med at bevare fuld fokus på det. Desuden glæder jeg mig til et løb, hvor det primært er power og udholdenhed der kommer til at bestemme udfaldet – jeg har fået nok af taktiske løb i denne omgang J

Resultater http://results1.ultimate.dk/dmduathlon2013/Dist13M.pdf

Af anden interessant info kan det nævnes at vi ifølge min GPS løb de sidste 500 m på 1:20 min – så det lykkedes sgu ikke helt at eliminere den hurtige afslutning – tak for kampen drenge J http://www.endomondo.com/workouts/188918412/2734466

  • Comments(0)//www.bystrupduathlon.dk/#post71