bystrupduathlon.dk

bystrupduathlon.dk

De støtter mig

http://byman-sport.dk/shop/
http://www.jnmassage.dk/index.html

God form - elendigt resultat!

duathlonPosted by Søren Bystrup Jacobsen Mon, May 27, 2013 12:34:17

Jeg tror der hviler en eller anden forbandelse over mig i forårsmånederne for de sidste 4 år synes jeg i den grad, at jeg har manglet held til at lave gode resultater. Pga. min skade i løbet af vinteren besluttede jeg allerede i marts at Powerman Tyskland var mit nye hovedmål i foråret, da det ikke var realistisk at ramme nogen som helst topform til EM. Selvom jeg først kom i gang med løb i marts for alvor, synes jeg at træningen var begyndt at gå godt de sidste uger op til Powerman Tyskland. 10 dage før løb jeg f.eks. kun 15-20 sek langsommere på min kuperede 4 km runde i Risskov end når jeg er i topform. Cykelformen var til gengæld rigtig god på de ”kortere” distancer. I ugen optil Tyskland kørte jeg f.eks. 44 km/t på en 23 km kuperet enkeltstart, hvilket er det hurtigste jeg har kørt på den runde. Nedtrapningen til Tyskland så dermed ud til at virke som den skulle og jeg havde ramt så optimal en form jeg kunne ud fra de forudsætninger jeg havde.

Men så ramte uheldene! Lørdag eftermiddag begyndte jeg at føle mig ret skidt tilpas med ondt i halsen, snot og jeg målte min hvilepuls til 60, hvor den normalt er under 40, så det var et ret sikkert tegn på at en kraftig forkølelse var på vej. Jeg sov meget lidt om natten og var helt færdig, da jeg vågnede søndag morgen. Meget bedre blev det ikke, da jeg kiggede ud af vinduet og det sneede!

Jeg havde ikke feber, men var bare meget forkølet, så efter indtag af diverse næsespray og halstabletter havde jeg det nogenlunde og besluttede at prøve at starte, selvom det nok ville koste nogle ekstra sygedage efter løbet. Men da løbet var mit hovedmål og jeg har et stykke tid til næste konkurrence, så ville jeg prøve. Da vi ankommer til stævnepladsen er alt et kaos af sne/slud/blæst og ingen ved, hvad der skal ske. Starten er udsat og vi får at vide kl. 10, hvad der skal ske. Vi får at vide at cyklingen er aflyst og, at vi skal løbe 24 km bjergløb i stedet! Det forbedrer ikke ligefrem mine muligheder yderligere og slet ikke med forkølelsen oven i, men nu er vi her, så jeg kan jo ligeså godt prøve.

Det blev lidt en ”hverken eller konkurrence”. Jeg lå det meste af vejen indenfor et minut af de førende og håbede jeg ville få det bedre og at de ville gå ned. Jeg er egentlig ok løbende til at starte med, men kan mærke at jeg mangler det sidste overskud. Den sidste halvdel har jeg bare en rigtig tunge fornemmelse i kroppen og har ondt i hovedet – nærmest influenzasymptomer. Jeg ender på en 7. plads, men taber kun 2 min. på de 24 km til Andy Sutz som vinder efter en spurt med Joerie Vansteelant. Så det viser at løbeformen faktisk var ok – uden sygdom havde jeg været tættere på og helt sikkert kæmpet med om 3. pladsen. Med cykling – ja hvem ved? Men det kan jeg ikke bruge til så meget – jeg står tilbage med en 7. plads, hvilket er en kæmpe, kæmpe skuffelse når jeg tager den gode form i betragtning.

I dag tager jeg så straffen for konkurrence med sygdom i kroppen: Ondt i lårene fra de mange bakker, snot, ondt i hovedet og feber! Så kan jeg sidde og kigge tilbage på en forårssæson, hvor jeg til at starte med ikke rigtig troede jeg kunne få så meget ud af det. Men hvis jeg havde haft lidt held i sprøjten kunne jeg faktisk have vundet en DM titel og fået minimum en podieplacering til en Powerman. Jeg håber på lidt mere held i den resterende del af sæsonen.

Det positive er at træningen har været bedre det her forår end de sidste 4 år, så jeg har et godt udgangspunkt for træningen frem mod Zofingen. Planen er nu at tage en periode med lidt mindre fokus i træningen, hvorefter jeg vil have en grundtræningsperiode, hvor jeg vil prøve at få løbet lidt flere km, så løbeformen igen kan være helt i top til Zofingen.

Til sidst skal der lyde en stor ros til arrangørerne af Powerman Tyskland for et meget flot arrangement. Det er ekstremt synd, at de måtte aflyse cyklingen efter så meget arbejde, men det var den eneste rigtige beslutning. Derudover skal der også lyde en stor tak for at man som udenlandsk eliteatlet altid føler sig meget velkommen og der bliver sørget godt for en J

  • Comments(0)//www.bystrupduathlon.dk/#post72