bystrupduathlon.dk

bystrupduathlon.dk

De støtter mig

http://byman-sport.dk/shop/
http://www.jnmassage.dk/index.html

En hektisk weekend!

duathlonPosted by Søren Bystrup Jacobsen Mon, June 03, 2013 22:12:57

I tirsdags blev jeg ringet op af landstræneren som spurgte om jeg havde lyst til at køre VM i triathlon den kommende lørdag, da han var sikker på at svømningen ville blive aflyst pga. dårligt vejr!

På det tidspunkt sad jeg med meget ømme lår og noget afkræftet efter 24 km hårdt bjergløb, feber dagen før og en lang biltur hjem fra sydtyskland, så var lidt i tvivl om det var en god ide! Samtidig havde jeg en del at se til på arbejde pga. at mine elever skal til eksamen og jeg havde aftalt med et par sponsorer at jeg lige skulle mødes med dem, så programmet var presset nok i forvejen! Tirsdag og onsdag løb jeg meget hurtigt og med hjælp fra en kollega (tak Mikala!) fik jeg klaret tingene, så jeg torsdag morgen kl. 8:30 sad på et fly fra Hamburg til Basel. Jeg havde dog næsten ikke fået trænet og vel i gennemsnit sovet 4½-5 timer om natten – ikke godt for restitutionen eller forberedelse til et nyt løb!

Da vi ankom til Basel blev vi kørt til hotellet, hvor vi nåede en kort cykeltur inden vi skulle til briefing, hvilket er obligatorisk for eliten, så mere nåede vi ikke den dag. Fredag pissede det ned hele dagen, så vi valgte at køre ruten i bil. Det blev en meget hektisk dag, da vi skulle flytte hotel, hvilket ikke var helt nemt med mange mennesker og medfølgende cykler og bagage og kun to biler! Desuden skulle cykler indleveres et stykke fra vores hotel, så det blev kun til en kort luntetur og desværre ikke tid til at slappe af.

Grundet denne optakt, de foregående 1½ uges nedtrapning til PM Tyskland og at jeg ikke havde trænet til så lang en konkurrence var jeg klar over at det ville blive svært at præstere godt. Derfor var min taktik at køre konservativt, da jeg var sikker på at jeg ikke havde udholdenhed til presse hele vejen.

Første løb var meget roligt. Vi løb langsommere end vi plejer i Zofingen, selvom ruten var meget lettere, men var med i 1. gruppe, så det var ok. På opløbene havde jeg kramper som et lille minde om Tyskland 6 dage før! De første 45 km cykling havde jeg det ok, men på den meget tekniske og i øvrigt regnvåde rute kørte jeg forkert to gange og haltede generelt efter på alle nedkørsler - jeg kunne klart fornemme at mine konkurrenter havde set ruten før! Jeg fik dog holdt kontakten med frontgruppen, men efter 45 km var der ikke mere i benene, så da vi ramte Ballon d’ Alsace (9 km stigning med lange passager på 8-10%), så blev frontgruppen splittet, og jeg havde ikke power til at følge med op ad stigningen, hvor bl.a. Jens Toft gav den rigtig god gas. Jeg kom på toppen med en russer og en franskmand, men kunne slet ikke følge dem på den tågede og våde nedkørsel, så der tabte jeg en del terræn. På det flade ind mod skiftezonen hentede jeg en russer og en ukrainer, så jeg skiftede som 7er.

min nye Speedmax klar til VM!

På 2. løb var jeg klar over at min udholdenhed ikke var til at presse igennem, så jeg løb meget konservativt afsted, men fik alligevel hentet den tidligere verdensmester Sudrie (som åbenbart ikke var vild med duathlon!), men blev også hentet af Zyemtsev, så jeg endte med at blive 7er. Jeg løb samme tempo som i Zofingen sidste år til trods for at ruten var meget lettere, så selve min præstation i konkurrencen er ikke så god.

Men er dog tilfreds med at komme ok igennem, det var en sjov oplevelse og pengepræmien var også ok J Nu har jeg brug for at slappe lidt af og så skal der trænes en hel masse i sommer, så jeg er mere forberedt til det rigtige VM duathlon i Zofingen – mere om det senere.

Tillykke til vores to triathleter Camilla og Jens som blev 2 og 4. Det er sgu sejt kørt efter at svømningen, som ellers er en stor styrke for begge, blev taget ud!

Lidt sightseeing i Basel blev det også til - Jens og jeg synes åbenbart vi havde gjort os fortjent til en ½ meter pizza :-)

  • Comments(0)//www.bystrupduathlon.dk/#post74