bystrupduathlon.dk

bystrupduathlon.dk

De støtter mig

http://byman-sport.dk/shop/
http://www.jnmassage.dk/index.html

Sejr!

duathlonPosted by Søren Bystrup Jacobsen Thu, August 22, 2013 09:40:26

Så lykkedes det at hive en sejr i land ved en Powerman, hvilket var et af sæsonen store mål!

Optakten havde også været rigtig god. Efter jeg kom hjem fra Font Romeu havde jeg været rigtig god i træning, og generelt kørt/løbet et niveau bedre i forhold til sidste år, så jeg vidste godt at jeg kunne køre et godt løb i Østrig. Løbet lå i år 3 uger før VM, hvilket gjorde, at jeg trænede lidt hårdere og lidt mere udholdenhedsorienteret i forhold til sidste år, så spørgsmålet var om jeg ville være frisk nok?

På de første 15,6 km lagde Vansteelant sig hurtigt i spidsen imens jeg fulgtes med de nærmeste forfølgere. Efter 2 km gik jeg front for gruppen og fik sammen med Moser revet mig løs. Vi lå så 20-25 sek efter Vansteelant det meste af første løb, men fik stort set lukket hullet på vej ind i skiftet. Jeg følte mig lidt tung i det på første tur, men jeg vidste også at det var en lang og hård dag og at jeg formentlig ville være bedst i sidste del af konkurrencen i forhold til mine konkurrenter.

foto: Helmut Ploberger

På cyklen kørte Vansteelant hurtigt væk og jeg havde også problemer med at følge Moser. Især kørte jeg den stejle nedkørsel fra rutens hårdeste stigning – Kreuzgruberhöhe – meget dårligt! Efter de første 41 km var jeg 2½ min efter Vansteelant og 45 sek efter Moser. Jeg fik kørt et par Super Energy gel ned (med koffein) og da vi ramte stigningen 2. gang var det som om at benene fungerede lidt bedre. Halvejs oppe hamrede jeg forbi Moser, der slet ikke kunne følge med og på toppen fik jeg at vide at jeg havde 2 min til Vansteelant. Derefter tænkte jeg, at nu skulle den have lidt gas hjemad og se om det var muligt at komme lidt tættere på ham - det lykkedes og i skiftet var jeg kun 1½ min efter.

Foto: Helmut Ploberger

Jeg følte mig ret tung og det var temmelig varmt også i middagsheden – ca. 28-30 grader i skyggen – men jeg vidste at der var langt ned til de næste så jeg kunne jeg ligeså godt prøve at jagte. De første 2 km løber man på en større vej, hvor det er muligt at se langt frem, og allerede her kunne jeg se Vansteelant og jeg kunne se at han kiggede sig tilbage, så det var bare med at hænge i, og så se hvad der skete. Han fik sat tempoet noget op og indtil 5 km holdt han mig omkring 30 sek, men herefter tror jeg, at der var udsolgt for ved 6 km hentede jeg ham og rykkede forbi med samme så hurtigt som muligt. Jeg kiggede mig først tilbage 3-400 m før stregen, da Jasper råbte til mig, at han havde givet op.

Det var en kæmpe forløsning at løbe over stregen og jeg var både glad og enormt stolt over at det havde lykkes at vinde en Powerman – og så endda over en verdensklasse atlet som Joerie 3 uger før VM!

Foto: Familien Hirner

I år havde gymnasiet i Skanderborg givet mig mulighed for at blive søndag aften også, hvilket var ret fedt nu når jeg havde vundet, og vi havde en rigtig hyggelig aften med arrangørerne. Tak for en fantastisk weekend til Susanne, Jasper og min homestay familie Elisabeth, Reinhard, Amelie og Valentin.

Foto: Familien Hirner

Nu venter den sidste hårde træningen inden Zofingen, og så skulle alt være klar til den store dag!  • Comments(4)//www.bystrupduathlon.dk/#post78