bystrupduathlon.dk

bystrupduathlon.dk

De støtter mig

http://byman-sport.dk/shop/
http://www.jnmassage.dk/index.html

Heat training

duathlonPosted by Søren Bystrup Jacobsen Sat, October 19, 2013 16:53:02
Så er der godt en uge til Powerman Malaysia. Forholdene derovre er meget varme og fugtige, og derfor vil det selvfølgelig være en god ide at være der en 10-14 dage i forvejen. Det er desværre ikke muligt for mig - jeg tager afsted onsdag, så derfor har jeg lavet lidt tilpasninger i min træning for at være nogenlunde klar.

Jeg prøvet at lave "Heat training" de sidste par uger for. En sådan akklimatisering forbedrer kroppens temperaturregulering, øger svedraten (og dermed afkølingen), øger blodflowet til huden og øger blodvolumet, så der kan mere blod til muskler, organer og huden - man kan læse mere her, hvis det har interesse.

Så altså en ret effektiv måde at forbedre præstationen i varme omgivelse og måske endda også i kolde omgivelser. Nogle forskere taler endda om at Heat training er mere effektivt end højdetræning, og jo også en del enklere at udføre for de fleste.

Det jeg har gjort rent praktisk er at jeg hver dag de sidste par uger har prøvet at have et træningspas, hvor jeg på en eller anden måde har varmebelastet kroppen. Det kan f.eks. være at løbe en rolig tur med masser af tøj, hue og hansker på. Det er sværere på cyklen, da det efterhånden er så koldt, at det er svært at få det rigtig varmt der. I stedet har jeg cyklet 2-3 gange indenfor med lidt ekstra tøj på. Efter ca. 10 dage begyndte pulsen at blive mere normal, og jeg følte mig ret godt tilpas selv på løbeture med to vinterjakker og tykke vintertights, så der prøvede jeg at lave et par hårde pas indenfor med lidt ekstra tøj for at øge varmebelastningen yderligere.

Alt i alt synes jeg det har virket meget godt, så forhåbentlig kan det hjælpe mig lidt når temperaturen nærmer sig 40 grader på 2. løbetur i Malaysia.

Ellers synes jeg at træningen har været let som en leg de sidste par uger, og det hjælper jo også at vejret har set sådan her ud rigtig mange dagesmiley

Jeg har uploadet min løbetræning på endomondo de sidste uger, så der kan man se, hvad jeg har lavet af træning.  • Comments(0)//www.bystrupduathlon.dk/#post81