bystrupduathlon.dk

bystrupduathlon.dk

De støtter mig

http://byman-sport.dk/shop/
http://www.jnmassage.dk/index.html

Total nedsmeltning

duathlonPosted by Søren Bystrup Jacobsen Sat, November 02, 2013 11:59:30
Powerman Malaysia blev absolut ikke den afslutning på sæsonen jeg havde håbet på! Jeg blev nummer 5, hvilket lyder ok, men realiteten er, at jeg var langt efter vinderen Andy Sutz, og at jeg præsterede langt, langt, langt under niveau.

Træningen havde været god op til konkurrencen. Jeg var motiveret, vejret var godt og der var ikke nogen problemer med træthed, sygdom eller lignende. Jeg var ikke i topform, men i den bedste form jeg har været på dette tidspunkt af året.

Jeg havde i år min far med på turen til Malaysia, og vi havde en dejlig afslappet optakt til konkurrencen og den lange rejse til Malaysia føltes knap så lang som den plejer, så jeg følte mig egentlig klar til at give den gas en sidste gang i denne sæson!

På løbsdagen ankom vi lidt før kl. 6 til skiftezonen - længe før solen var stået op. Det er en særlig fornemmelse med 2000 mennesker, der lusker rundt i mørket på hovedgaden i en kæmpemæssig by og får sat cykler osv. klar i skiftezonen.

Kl. 7 blev vi alle sammen sendt afsted på de første 11,5 km i de halv dunkle gader, hvilket er ret rart, da temperaturen på dette tidspunkt "kun" er omkring 25 grader. 1. km gik ok - jeg var med de forreste uden at føle, at vi var startet specielt hurtigt ud (omkring 3:10/km), men derfra havde jeg bare en følelse af at få tungere og tungere ben for hvert skridt jeg tog. Normalt har jeg det omvendt - at jeg har det svært i starten og bliver bedre i slutningen, men på de sidste par km stod jeg fuldstændig stille og jeg endte med at tabe 3 min. til Sutz og Moser! Det knækkede mig fuldstændig psykisk, at jeg kunne være så ringe og samtidig virkede mine ben fuldstændig døde efter løbeturen, så cyklingen blev en underlig følelse af, at jeg ikke rigtig kørte mig ud.

I løbet af de 65 km tabte jeg yderligere 4 min. til Sutz og Moser, men jeg havde kun omkring 2 min op til 3. pladsen. 2. løbetur er altid hård i Malaysia, da solen nu er oppe og lagt sammen med fugtigheden, er det en hård omgang, men da cykelturen havde været lidt lettere end normalt tænke jeg, at jeg havde lidt ekstra i tanken - ja måske kunne jeg endda true podiepladserne?!

Det kunne jeg ikke! Jeg har aldrig oplevet noget lignende! Jeg var fuldstændig færdig lige fra starten, og når der kom den mindste stigning var jeg tæt på at gå! Jeg var ikke bare gået kold, jeg var fuldstændig væk! Selvom jeg løb 4:20/km, så lå pulsen på 170-175 og mine ben var helt syret til.

Til trods for at jeg lå på 5. pladsen overvejede jeg meget kraftigt at udgå, da jeg simpelthen ikke kunne overskue at løbe 11,5 km, hvilket jo ikke burde være et problem på dette niveau! Jeg kom dog i mål, hvor jeg fandt en stol i skyggen, og sad bare og hældte iskoldt vand og isterninger over mig i 15-20 min inden jeg kunne komme op og stå igen!

Normalt når jeg går ind til en konkurrence har jeg en temmelig god ide om, hvilken placering jeg er i stand til at opnå ud fra min form. Jeg var ret sikker på, at jeg kunne komme på podiet eller i hvert fald tæt på denne gang. Jeg fatter stadig ikke helt, hvad der skete. Ingen tvivl om, at jeg fik det alt for varmt på 2. løb, men hvorfor jeg var så ringe allerede på 1. løb, hvor det jo ikke var specielt varmt det fatter jeg simpelthen ikke?

Det mysterium tror jeg ikke, at jeg får løst, så det må stå hen i det uvisse. Nu er det tid til lidt off-season efter en lang sæson som har budt på en del oplevelser - både gode og dårlige. Det vil jeg vende tilbage til i min næste blog.

Et besøg i junglen blev det også til smiley

  • Comments(3)//www.bystrupduathlon.dk/#post82