bystrupduathlon.dk

bystrupduathlon.dk

De støtter mig

http://byman-sport.dk/shop/
http://www.jnmassage.dk/index.html

Fin 5. plads til EM

duathlonPosted by Søren Bystrup Jacobsen Tue, April 15, 2014 12:47:22

Så kom sæsonen i gang med et brag til EM i duathlon. Eftersom at vi i år har en Powerman i Danmark for første gang, valgte jeg en lidt anderledes tilgang til EM i år end jeg plejer, da jeg gerne vil være på toppen til Powerman Danmark. Traditionelt er EM konkurrencen heller ikke en konkurrence der ligger så godt til mig, da det i høj grad handler om at løbe hurtigt på de første 15 km for at være med fremme. Cyklingen er flad og med 117 sving, hvilket ikke er min spidskompetence i forhold til ruter, hvor det handler om ren power. Rute, pace mv. kan ses i linket her http://www.endomondo.com/workouts/322882774/2734466

Jeg har trænet meget intensivt indtil en uge før løbet, så jeg har været godt træt på det sidste. Heldigvis kunne jeg mærke fra start at kroppen var klar på dagen, selvom jeg stadig var lidt tung i det. På de første 15 km blev der selvfølgelig lagt hårdt fra land. Jeg forsøgte at lave en kontrolleret hurtig start, og så finde en rytme ret hurtigt. Jeg kom til at ligge i en lille forfølgergruppe til de forreste, hvor tempoet var lige højt nok synes jeg, men jeg holdt på og heldigvis blev schweizeren der førte an træt omkring de 7 km, og der fra havde jeg egentlig ok overskud. Det lykkedes mig at minimere tabet til favoritterne til 79 sek og en placering som 10er efter 1. løb, hvilket faktisk var meget fint.

foto: Kirstine Bystrup

På cyklen prøvede jeg at holde et stabilt tempo hele vejen, men jeg følte ikke det store overskud, og havde ret svært ved at komme op i det tempo, som jeg burde kunne køre. Derudover var cyklingen også meget ”taktisk” for at sige det pænt, og det sænkede også mit tempo til tider, da jeg ikke var interesseret i at slæbe alt for mange atleter med hjem til 2. tur.

Foto: Marc Melchior

På 2. tur havde jeg det ret hårdt i starten, men fandt efterhånden en god rytme, og jeg havde ingen problemer med at holde 5. pladsen som jeg lå på efter cyklingen. Det tyder på at udholdenheden er rigtig god på løbet allerede tidligt på året, hvilket tyder godt inden Powerman Danmark.

Foto: Marc Melchior

Alt i alt en fin sæsonstart uden at det var fantastisk. Jeg fik det optimale ud af det i forhold, hvordan formen er. De kommende to uger kommer til at handle om at få lidt mere friskhed i kroppen, og så køre nogle enkelte hårde træningspas for at holde formen ved lige, og så satser jeg på at benene er helt klar i København d. 27/4!

Vinderen blev Rob Woestenborghs efter et ret suverænt løb hele vejen igennem, og hos kvinderne lykkedes det endnu engang Susanne Svendsen at nuppe en bronzemedalje til EM, så stort tillykke med det :-)

Sammendrag: http://www.youtube.com/watch?v=m_nGRfiTRIA&feature=youtu.Be&app=desktop

Resultater: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2014/apr/13/horstaandemaas/MenTot.html

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.