bystrupduathlon.dk

bystrupduathlon.dk

De støtter mig

http://byman-sport.dk/shop/
http://www.jnmassage.dk/index.html

Danmarks første Powerman

duathlonPosted by Søren Bystrup Jacobsen Mon, April 28, 2014 10:33:44

Superfed oplevelse i går til Powerman Danmark! Med udgangspunkt i skiftezonen på Islands Brygge og cykling i rundt i København og naturparken på Amager var det en fuldstændig unik oplevelse at være en del af, og så oven i købet på hjemmebane i Danmark!

Min optakt til løbet har overordnet set forløbet helt som jeg har håbet, og jeg følte mig fuldstændig klar på dagen – formen var som den skulle være! Inden løbet var det især Le Duey og Moser jeg så som mine store konkurrenter, så dem ville jeg holde øje med. Moser slog jeg til EM to uger tidligere, men Le Duey vidste jeg ikke helt hvor jeg havde. Jeg regnede med, at han ville løbe stærkt fra start, men jeg ville prøve at holde ved så længe jeg havde ok overskud for at have kontrol med løbet.Foto: Martin Paldan

Som ventet trykkede Le Duey til de første km og allerede efter 1 km var det mig, Moser og Le Duey med et stort hul i front. Jeg løb komfortabelt med de første 4 km i 3:10/km, men herefter lod jeg ham løbe, da jeg vurderede at det var for hurtigt for mig i forhold til, hvor lang en dag, der ventede. Resten af turen løb jeg kontrolleret 3:15-20/km og endte med at tabe 40 sek til ham.

foto: Thomas Rousing

Ude på cyklen prøvede jeg at lukke hullet de første 10 km, men kunne se at han holdt afstanden. Dvs. jeg ændrede min taktik til at køre mit helt eget løb, og så simpelthen håbe på at min udholdenhed var større end hans, og at han ville gå ned til sidst – det har jeg før haft succes med mod Le Duey i lange løb.

Det gjorde, at jeg fik selvskab af Moser bagfra efter 20 km. Længe lå vi stabilt 1:30 min efter Le Duey, og jeg følte fint overskud, og ventede egentlig bare på, at jeg skulle forsøge at forcere tempoet for at køre optil ham. På et tidspunkt lader jeg Moser tage fronten, og jeg bliver nok lidt for defensiv i min tankegang, da jeg tænker at jeg skal holde lidt igen, da der er lang vej endnu. Men når jeg ser på min pulsfil bagefter, så kører vi for langsomt der, og jeg ender med at have for meget overskud efter cyklingen. Pludselig efter 80 km får jeg en mellemtid der hedder 2:30 min., og så var det altså bare med at komme derudaf.

Herfra får jeg sat Moser med 6 min og jeg henter 1:15 min på Le Duey, men når ham desværre ikke inden skiftezonen. På hele 2. løb ligger jeg 1:30-2 min efter Le Duey og selvom jeg kæmper og kæmper og tilskuerne hepper og hepper, så kan jeg bare ikke lukke det forbandede hul! Så jeg må løbe i mål til en 2. plads, og Le Duey vinder meget flot og fortjent løbet. Han kørte et meget flot og modigt løb, hvor han fra første skridt satsede og gik efter sejren.

foto: John Raadschelders

Jeg er egentlig meget tilfreds med min egen præstation og forløb optil konkurrencen. Mine splittider var ifølge min GPS: 1. løb: 3:16/km, cykling: 40,4 km/t (til tider teknisk rute på smalle cykelstier) og 2.løb: 3:46/km. Ser jeg på dem synes jeg, at det var en rigtig god præstation. Min 2. løbetur var ikke super god som den har været nogen gange i Zofingen, men heller ikke helt skidt. Jeg mangler måske ½-1 % i forhold til topform når jeg har været 4 uger på højdetræningslejr, men ud fra de rammer jeg har at forberede mig i, så er det optimalt.

Jeg kørte i det store hele et fejlfrit løb, men skal jeg sætte en finger på noget, som jeg er en smule skuffet over ved mit løb, så er det egentlig mere min indstilling. Jeg blev for defensivt tænkende på cyklen fra 60-80 km - havde jeg haft stor nok tillid til egne evner der, så havde jeg trykket mere til, og så havde jeg haft mulighed for at starte sidste tur med Le Duey.

Men jeg håber, at det trods alt var en dyst der var værd at se på for tilskuerne. Jeg synes vi begge leverede en konkurrence på højt niveau, som godt kunne leve optil det superflotte arrangement :-)

Stort tillykke til Susanne som vandt kvindernes løb i suveræn stil. Dog ærgerligt at Maria Sig valgte at blive væk på dagen – det kunne have været en spændende dyst!

Resultater: https://app.lap.io/event/2014-powerman/results  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.