bystrupduathlon.dk

bystrupduathlon.dk

De støtter mig

http://byman-sport.dk/shop/
http://www.jnmassage.dk/index.html

Bronze til VM!

duathlonPosted by Søren Bystrup Jacobsen Thu, September 11, 2014 09:15:28

Endnu et fantastisk race i Zofingen er kørt, og i år havde jeg en rigtig god konkurrence, hvor det mere eller mindre gik som jeg håbede på.

Optakten var lidt anderledes i år, da jeg først midt juli kunne løbe uden gener fra et skadet knæ. Derfor droppede jeg at køre konkurrencer i august, som jeg ellers normalt bruger som optakt til VM. I stedet fik jeg trænet rigtig meget og på den måde hentet lidt af det forsømte i løbetræningen. Ugen før VM blev jeg desværre syg, og havde feber et par dage, så alt i alt ikke helt den optakt jeg kunne håbe på.

Allerede i juli besluttede jeg ikke at fokusere så meget på slutplacering, sluttider osv., men i stedet var fokus på at få det optimale ud af situationen. Det gjorde sig også gældende til selve konkurrencen, hvor jeg ville prøve at køre mit eget løb, passe på mig selv hele dagen og ikke lade mig friste til at gå med i et vanvidstempo i starten.

På 1. løb (9,2 km) blev der løbet hurtigt af sted, og rigtig mange gik med i frontgruppen, men jeg slap nærmest gruppen med det samme, og løb bare min egen rytme. Jeg løb hele tiden og tænkte på, at der ventede 30 km løb sidst på dagen. På anden omgang (á knap 5 km) begyndte jeg at hente folk der havde løbet over evne i starten, og jeg holdt afstanden til 1. gruppe nogenlunde, så jeg endte med kun at tabe ca. 35 sek.

På cyklen tog jeg det også med ro og fandt bare ind i de watt jeg ved jeg kan holde fra min træning. I starten hentede jeg ikke noget særligt, men fik dog kørt mig op til 2. gruppe. Efter 25 km satte de tempoet voldsomt ned, og jeg kørte stille og roligt fra dem. Efter 40 km hentede jeg lidt overraskende for mig selv 1. gruppe, som jeg også gik lige forbi. Dog kunne jeg hurtigt konstatere at de bed sig godt fast bag mig, så jeg satte lige tempoet 20 watt ned, da jeg ikke gad trække hele gruppen. Resten af cyklingen blev ret taktisk, da jeg stadig fik lov at føre på det flade, så jeg tænkte at det egentlig var en fin position at have så længe jeg kørte ”let”. Det gjorde nemlig at jeg startede samtlige bakker de resterende 110 km i front, og så kunne jeg bare holde mine watt imens de andre angreb op ad. Efter bakkerne var det rimelig nemt for mig at lukke hullerne på 20-30 sek, så på den måde fortsatte resten af cyklingen. Så for mig blev det aldrig rigtig hårdt på cyklen, da jeg totalt set lå et stykke under de watt jeg havde planlagt, men gruppen blev alligevel skåret ned til 5 mand inden skiftet: Vansteelant, Woestenborghs, Cadalen og Le Bellec.

Den sidste gang efter jeg hentede Woestenborghs og de to franskmænd ved ca. 130 km gik tempoet ret meget ned, og vi rullede næsten de sidste 20 km ind til skiftezonen.

Ud af skiftezonen fik de så til gengæld fart på – ved 7,5 km havde de allerede et hul 3½ min! Jeg løb selv mere kontrolleret af sted, da jeg vidste at det var en lang og hård tur, og desuden vidste jeg også, at jeg ikke helt har den samme udholdenhed som normalt pga. den nedsatte løbetræning optil løbet. Jeg fik dog slået et hul til Vansteelant, så jeg lå på 4. pladsen.

Efter 15 km var afstandene nogenlunde de samme – dog havde Woestenborghs sat franskmændene med 1 min. Efter 20 km får jeg at vide at Woestenborghs er gået ned, og franskmændene har hentet ham. Ved vendepunktet efter 22,5 km kan jeg se, at han virkelig ser skidt ud, og at jeg har hentet meget. Ved 24 km er han nede at gå, og jeg kan uden problemer overtage 3. pladsen. Det var i år meget varmt på sidste løb, og jeg tror at det slog rigtig mange ud – jeg så i hvert fald mange eliteatleter der var nede at gå i år, og tiderne var generelt ret langsomme. De sidste km føler jeg mig overraskende godt løbende og jeg henter faktisk også ind på de to franskmænd, men de er dog for langt væk til at jeg kan nå dem. Jeg kan derfor løbe ind på stadion til en bronzemedalje, som jeg nu også er ovenud lykkelig for – det var det absolut optimale jeg kunne få ud af dette VM!

Videoreportage

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Stig Thu, September 11, 2014 10:44:02

Kontrolleret :-)