bystrupduathlon.dk

bystrupduathlon.dk

De støtter mig

http://byman-sport.dk/shop/
http://www.jnmassage.dk/index.html

Mine løbesko

UdstyrPosted by Søren Bystrup Jacobsen Wed, November 05, 2014 19:06:07

Det er off-season, så der sker ikke så meget på bloggen pt. Men nu vil jeg prøve at få lidt mere gang i den med ugentlige opdateringer, så må vi se om jeg kan holde det. Planen er at skrive lidt mere i dybden om min træning og mine tanker omkring den, men jeg regner også med at tage andre relevante emner op.

Træningsmæssigt sker der ikke så meget i øjeblikket, så i stedet vil jeg skrive lidt om de tanker jeg gør mig mht. mit udstyr i denne blog, da duatlon og triatlon jo i høj grad er en udstyrssport :-) Derfor vil jeg i denne blog skrive lidt om en sko jeg bruger meget i min træning, men faktisk også i konkurrencerne.

Jeg har i efterhånden en del år løbet i New Balance sko, og de sidst par år er jeg blevet rigtig glad for at træne i det man kan kalde ”lette træningssko”, dvs. sko der er karakteriseret af lav vægt (230-280 g) og et forholdsvist lavt ”drop”.

Et par uger før VM duathlon modtog jeg den nye New Balance 890 V4, og allerede på den første tur kunne jeg mærke at den var rigtig behaglig at løbe i. Faktisk besluttede jeg ret hurtigt at løbe alle lange løbeture i den med henblik på, at jeg ville bruge den til de afsluttende 30 km til VM. Det umiddelbare indtryk var at skoen sad rigtig godt og tæt til foden uden at den dog klemte. Hvis skoen ikke sidder tæt nok opstår der let små gnidninger, som giver vabler. Omvendt hvis den sidder for tæt, så bliver tæerne klemt, og det er heller ikke så rart på en lang løbetur!

Skoen har som mange af de andre sko jeg træner i et lavt drop (dvs. hældning fra hæl til tå) på kun 8 mm. Det lave drop skyldes at man har sparet en masse hælstøtte væk, og dermed sparet en masse vægt. Skoen vejer kun 240 g og det kan helt klart mærkes i forhold til sko som er 100 g tungere eller mere. Det giver en helt anden let og ubesværet følelse i løbet. For dem der lander på hælen vil det måske være en ulempe med den manglende hælstøtte, men for langt de fleste løbere som er midt- eller forfods løbere, tror jeg, at en sko med et minimalt drop er optimal. Jeg har også prøvet sko med 0 mm drop dvs. ”naturel running” sko, men erfaringsmæssigt så kan jeg ikke undgå at lande på hælen engang imellem når jeg løbere længere ture, og derfor synes jeg at en sko som 890’eren er rarere at løbe i.


Jeg vil anbefale New Balance 890V4 til triatleter og duatleter på de længere distancer, og jeg tror også at de vil være en god konkurrencesko for de lidt langsommere maratonløbere (+3 timer). Derudover er det en rigtig god sko til en masse træningskilometer både til de hurtige og lidt langsommere ture. Det er i hvert fald en sko jeg kommer til at tilbringe mange timer i på landevejen de næste måneder :-)

I min næste blog vil jeg skrive lidt om træningen de sidste par uger, hvor jeg så småt har startet træningen frem mod 2015.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.