bystrupduathlon.dk

bystrupduathlon.dk

De støtter mig

http://byman-sport.dk/shop/
http://www.jnmassage.dk/index.html

Hvileuge, test og nye samarbejder

duathlonPosted by Søren Bystrup Jacobsen Sat, January 03, 2015 12:51:01

God jul og godt nytår må jeg hellere starte med at sige! Det er blevet lidt sparsomt med opdateringerne i denne træningsperiode, men generelt synes jeg, at jeg er kommet fint ind i det nye år. Jeg har kørt en del turbotræner, da vejret ikke rigtig har været til landevej, men det har faktisk passet fint med den type træning jeg havde planlagt med fokus på neuromuskulær styrke og anaerob kapacitet.

Et typisk cykeltræningspas har været 5*(2*8 sek P:1:52+1:30 min P:4), som jeg kørte d. 24! Jeg kørte med 961 watt som maxværdi på de korte intervaller og 90 sek intervallerne på 446-455 watt – wattfilen kan ses længere nede. Det er ret hårde træningspas, men jeg har mærket markant fremgang fra uge til uge, så det er motiverende.

Løbetræningen har også kørt rigtig fint med god progression fra uge til uge, så jeg nu er oppe på 90 km/uge. Træningen er som på løbet mest rolig/udholdenhedsbaseret, men med et par dage med korte intervaller med fokus på styrke og hurtighed. Et eksempel på et træningspas jeg har lavet er 14*300 @20 km/t P:300m @12 km/t på løbebånd. Ikke noget helt vildt, men det giver et tilpas stimulus på nuværende tidspunkt. Den kommende måned er det planen, at jeg skal have flere af den slags træningspas, men forhåbentlig med øget fart og længde på intervallerne.

December var også den sidste måned med fokus på styrketræning, så fra nu af skal det bare holdes ved lige, og så bliver der mere tid til løb/cykling.

I denne uge var det så tid til en hvileuge efter 3 hårde uger. Faktisk følte jeg ikke rigtig, at jeg havde brug for hvile, men hellere være en smule forsigtig og hvile lidt for meget. Men hvileuge betyder også tests, så torsdag (ja, 1. januar) løb jeg min aerobe test. Jeg løb meget stabilt hele vejen første 3,5 km i 3:38/km og 2. halvdel i 3:39/km med hhv. puls 162 og puls 164. Dvs. 16 sek. hurtigere pr. km end for 4 uger siden! Filen kan ses her – de lidt ujævne km-tider skyldes at jeg skiftevis løb i mod- og medvind!

http://app.endomondo.com/workouts/453168616/2734466

På cyklen ventede der så 20 min. FTP test i går, og det er jo altid en smertefuld oplevelse! Ud fra min træning havde jeg en ide om at jeg ville gå efter 375 watt, så det var udgangstempoet, og så var det bare med at komme i gang...



Modsat sidste test føltes det faktisk ret overkommelig indtil 10 min, hvorefter det begyndte at rive i lungerne. Igennem hele testen havde jeg mest en fornemmelse af at lungerne satte begrænsningen frem for at musklerne syrede til. Fra 16-19 min. havde jeg en ”indre samtale” med mig selv mange gange. Men er der noget jeg hader, så er det, hvis jeg ikke får gennemført det træning jeg har sat mig i hovedet, så jeg fik heldigvis overtalt mig selv til at fortsætte. Det sidste minut lukkede jeg bare øjnene og trådte med alt, hvad der var! Filen kan ses herunder:



Jeg ramte et snit 373 watt for de 20 min. (AT=354 watt), så faktisk ganske fin disponering overordnet set! Pt. vejer jeg 72 kg, så det giver 4,92 watt/kg ved AT, hvilket helt sikkert er det højeste jeg har ligget på i januar nogensinde! Der er dog stadigvæk et stykke til de ca. 6 watt/kg, som Froome og Contador ligger på smiley

Testene viser, at jeg har forbedret mig markant i forhold til sidst, og det er jo noget af det vi træningsnørder tænder mest på smiley. Derudover giver testene mig også nogle nye træningszoner for de næste 4 uger. Her vil fokus på de hårde cykelpas være på styrke og maksimal iltoptagelse – dvs. intervaller á 2-8 min. @374-425 watt med 1:1 pause. Løbetræningen er mest præget af mængde – jeg skulle gerne runde de 100 km. Dog er der et sekundært fokus på bakkeløb og anaerob kapacitet dvs. intervaller á 1-2 min varighed i 2:55-40/km med 1:3 pause.

Et nyt år betyder også at sponsorere og samarbejder fra det tidligere år skal tages op til revision. Jeg kan kun sige, at jeg har været meget tilfreds med mine sponsorere, da de har været meget samarbejdsvillige, taknemmelige og så har de selvfølgelig leveret supergode produkter som jeg har været meget glad for at have til min rådighed. Heldigvis har de alle sammen (Canyon, Craft, New Balance, Bliz, Gear4bikes, RawSnack, JN massage) haft det på samme måde, så derfor bliver det meget minimalt med ændringer. Jeg har dog valgt at sige tak for godt samarbejde til Maxim, men det var nu ikke uden betænkeligheder, da jeg har været meget glad for deres produkter (især koffeingel med colasmag er et hit!). I stedet har jeg lavet en aftale med Energy Sport omkring High 5, Sidi, Kask og Morgan Blue. Det er alle produkter, som jeg har hørt meget godt om, og som jeg ser meget frem til at bruge i 2015. Energy Sport er desuden dem der står bag Powerman Nordic, som arrangerer Powerman duathlonstævner i Danmark, Norge, Sverige og Finland i 2015. Derfor gav dette samarbejde rigtig god mening for mig, og Nynne og Brian tager sig da også rigtig godt af mig smiley








  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.